110 Kč

Skladem
ks

Používá se jako delikátní kyselé ochucovadlo do řady pokrmů. Více

Kód produktu: BL00006Doprava a platba

Středověké ochucovadlo, které se nyní znovu těší světové oblibě. Vyrábí se lisováním nedozrálých hroznů. Má vysokou kyselost a malé množství cukru. Používá se jako delikátní kyselé ochucovadlo do řady pokrmů. Protože kyselost má stejný základ jako víno, neruší při konzumaci pokrmu chuť vína, tak jak je to u vinného octa nebo citronové šťávy.

Verjus je dnes důležitou součástí dijonské hořčice, kde nahradilo vinný ocet. Je vhodné zejména v masitých pokrmech, ke kterým se podává víno. Další možností je ochucení ovocných i zeleninových salátů nebo ovocných pyré.

Delikátní je smíchané s minerálkami a použité jako aperitiv s drceným ledem, dále v mixovaných koktejlech.

Po otevření láhve můžeme Verjus uchovávat v lednici až 3 měsíce.


Velkoobchodní ceny

Pokud máte zájem nakupovat za velkoobchodní ceny, kontaktujte nás prosím na tel.: 315 622 108 nebo e-mailem prodej@lobkowicz-vinarstvi.cz.